Вршњачка едукација Млади у борби против дискриминације

Од среде  13.11.2019. започеле су вршњачке едукације (ВЕ) у оквиру пројекта Млади против дискриминације за ученике првог разреда.Ову обуку у области људских права и борбе против дискриминације, неуважавања различитости  реализују  вршњачки едукатори, ученици Славко Бојић Е42, Дејан Радић Е42 и Никола Васиљевић Е42.  У едукацију су укључене и ученице Г21 Максимовић Милица и Мина Маџаревић. У оквиру обука ученици су упознати са појмом дискриминације, како долази до дискриминације, као и облицима дискриминације и типовима дискриминације. Посебна пажња је посвећена ситуацијама у оквиру образовања и васпитања. У оквиру радионице урађена је и вeжба.

Опширније...

Предавање за ученике

У Омладинском центру одржано је данас предавање за ученике из области заштите. Предавању присуствовали ученици одељења М11 и наставник Милијана Сакић.

Опширније...

Међународни сајам намештаја (УФИ)

     Први пут ове године посећен је Међународни сајам намештаја(УФИ) .Архитектонски техничари-одељења Г21, Г31, Г41 су са изузетним интересовањем посетили сајам и обогатили свија знања. Сајам је доживео значајан редизајн и искорак у концептуалном смислу програмски акцентованих дизајнерских компанија и у презентовању репроматеријала и машина за обраду. Наставник Вања Ћирић Перишић.

Опширније...

Дан мола

   У среду, 23. октобра  ученици одељења  Е11, у оквиру хемијске секције, су заједно са Директором  школе посетили ОШ“Петар Тасић“ у Лешници где су присуствовали извођењу атрактивних огледа. Традиционално, сваке године, поводом обележавања Дана мола, наша школа сарађује са Основном школом у Лешници са циљем да ученици науче нешто ново, размењују идеје и искуства са вршњацима и уживају у магијама хемије.

Опширније...

Дан школе

06.11.2019.

Наша школа прославила је Дан школе и 108 година од настанка и почетка рада. Ученици и наставници школе су Дан школе обележили пригодном манифестацијом.

https://www.youtube.com/watch?v=-aANwi-J_6M

Опширније...

Предавање за ученике

Проф. др Драган Ђукановић је 1.11.2019. године одржао предавање у Библиотеци Вуковог завичаја на тему „Србија и Западни Балкан у времену европске кризе“, а потом одговарао на подстицајна питања заинтересоване присутне публике, посебно лозничких средњошколаца из Техничке школе, Средње школе „Свети Сава“ и Гимназије „Вук Караџић“.

Опширније...

Међународни турнир у каратеу

   Дана 26.10.2019. године у Зворнику одржан је међународни турнир у каратеу. Нашу школу представљала је Радојчић Жељана, ученица одељења Е31. Првог такмичарског дана, у категорији +59kg Жељана је победила у првом кругу са водећих 2 поена, затим у другом кругу изгубивши због одлуке судија. У конкуренцији пет такмичарки Жељана је заузела 3. место. Наредног дана (27.10.2019) боривши се у истој категорији на турниру "Куп шампиона" у Бањи Ковиљачи Жељана је заузела 2. место.

Опширније...

Школа глуме

У суботу, 19. октобра, ће се одржати аудиција за све заинтересоване ученике за школу глуме коју ће водити Александар Милковић, дипломирани глумац. Аудиција ће се одржати у просторијама Омладинског центра у Лозници, у 10:00 часова. Заинтересовани ученици треба да припреме монолог (драмски или комични), једну рецитацију и једну имитацију.

 

Извештај са окружног такмичења у стоном тенису

Такмичење је одржано у четвртак 10.10.2019 год. Домаћин такмичења била је ОШ Петар Тасић из Лешнице. У конкуренцији средњих школа  учествовале су Техничка школа из Лознице и Гимназија Шабац. Техничка школа такмичила се у екипном и појединачном делу такмичења у мушкој конкуренцији. Техничку школу представљали су Глигорић Ђорђе Е41, Попадић Алекса Е12, Несторовић Саша М11.

Опширније...

Општинско такмичење у стоном тенису

Стони тенис – општинско такмичење, одржано јe 04.10.2019. Екипа наше школе освојила је прво место и пласирала се на окружно такмичење. Ученике је водио наставник Гечевић Душан а екипу наше школе представљали су: Глигорић Ђорђе Е41, Попадић Алекса  Е12 и Несторовић Саша М11.

Честитамо!!!!

Музичка радионица

Музичка радионица Бим Бам у Лозници, у сарадњи са Омладинским цeнтром и нашом школом проширујe свој рад, па од овe сeзонe уводи и часовe пeвања за узраст од 10-19 година. Жeља им  јe да срeдњшколцима нашeг града понуди профeсионалну обуку на спeцифичан начин у областима којe трeнутно нигдe нису доступнe а прeпознајe сe потрeба за њима.

Кроз часовe пeвања млади ћe имати прилику да

Опширније...

Хуманитарни турнир у малом фудбалу

     У организацији Канцеларије за младе Лозница је у петак 4.10.2019. у Установи за физичку културу „Лагатор“ одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу за прикупљање средстава за лечење четворогодишње Хелене Гавран са дијагнозом малигног тумора. Поред Лозничана у ову хуманитарну акцију укључили су се и грађани широм Србије. Хуманитарну акцију су подржали и ученици наше школе .На турниру је

Опширније...

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme