Обавештења

Почетак нове 2023/2024. школске године

sova

Драги ученици,

 

Сутра је први дан нове школске 2023/24. године, па тим поводом имамо за вас важно обавештење.

Ученици првог разреда, треба да дођу испред службеног улаза школе (преко пута музеја "Јадар") у 7:45.

Окупљеним ученицима ће се обратити директор школе, а затим ће одељењске старешине првих разреда повести своје ученике у учионице.

Оно што сваки ученик/ученица треба да зна је тачан назив  образовног профила који је уписао/уписала, јер ће тако бити прозивани.

Добро нам дошли!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ученици другог, трећег и четвртог разреда долазе у своју смену, према следећем распореду:

Прва смена (од 8:00): сва одељења четвртог разреда и одељење Е21.

Друга смена (од 14:10): одељења другог(осим одељења Е21)  и одељења трећег разреда.

 

Подсећамо ученике да је први час  у школској години увек час одељењског старешине, који ће ученике упознати са распоредом часова и кућним редом.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Срећан нам почетак нове школске године!!!

 

УПИС ПРВАКА 2023/2024

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Упис у први разред Техничке школе, обавиће се 3. и 4. јула од 8:00 до 15:00 часова у просторијама Техничке школе.

За упис је потребно донети следећа документа:

 

1. попуњену пријаву за упис - (плави образац, купује се у књижари Тршић, обично се добија уз купљен Конкрус)

2. оригинално уверење о обављеном завршном испиту,

3. оригинално сведочанство о завршеном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи;

4. извод из матичне књиге рођених (ако је у електронској форми, кроз веб-апликацију за упис школа ће обезбедити и проверити овај документ)

5. обавити процедуру за добијање лекарског уверења (кроз веб-апликацију за упис школа ће обезбедити и проверити овај документ)

 

Обавештење - ОТВОРЕНА ВРАТА

Техничка школа Лозница  обавештава све осмаке и њихове родитеље да се уписивањем у било коју средњу стручну школу и полагањем државне матуре квалификују за упис на било који факултет, на исти начин као и уписивањем гимназије, што је лако проверити и у Закону о високом образовању ( члан 9). 

 

У нашој школи су одавно реформисани готово сви образовни профили предвиђени Планом уписа те настава се у потпуности реализује по модулима. Сви наши наставници су подједнако стручни и квалификовани и за рад у било којој гимназији. Сви су одавно прошли обуке и стекли све сертификате и за наставу оријентисану ка исходима и за наставу по модулима. О резултатима рада наших наставника говоре успеси наших ученика, у свим сферама.

 

Промоција једне школе јесте промоција квалитета рада у тој установи, и за нас искључиво само то. И те како  имамо чиме да се похвалимо, и никада то нисмо и нећемо радити на рачун крајње непрофесионалне дискредитације других установа засноване на неистинама. Наша промоција је заснована на сопственим резултатима, чврстим доказима и чињеницама. 

 

УСПЕХ=РАД=ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ=ТЕХНИЧКА ШКОЛА

Учинечке стипендије

Све информације о стипендијама и кредитима прочитајте на овом линку.

Обавештење

Распоред часова по одељењима, наставницима као и распоред по учионицама можете погледати у менију Распореди.

Календар рада за 2022/2023. школску годину можете погледати овде.

Почетак 2022/2023

Драги ученици,

Желимо вам срећан почетак нове школске 2022/2023. године.

Колектив Техничке школе

 

Потписан споразум о сарадњи...

Потписан је споразум о сарадњи између компаније MINTH и Техничке школе у Лозници.

Више о томе на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=bBGgs74tJ10

MINTH

Презенацију компаније MINTH отворите кликом на линк испод:

-------------->MINTH<---------------

 

110 година Техничке школе

Шестог новембра 2021. године Техничка школа пуни 110 година постојања. Тим поводом ученици наше школе припремили су видео запис који у актуелној епидемиолошкој ситуацији има улогу рецитала. :) 

-------> ВИДЕО ЗАПИС <--------

Јесењи распуст 2021/2022

Јесењи распуст за ученике од 8. новембра

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава да је Kризни штаб донео одлуку да јесењи распуст за ученике основних и средњих школа почне у понедељак, 8. новембра и да траје до петка, 12. новембра.

Тим за школе апелује на примену и других мера ограничавања окупљања и строго поштовање свих других прописаних мера превенције и сузбијања ковид-19 како би одлука о продужењу јесењег распуста дала ефекат на смањење оболевања од ковид-19 у школском узрасту и општој популацији.

Први радни дан за ученике биће понедељак, 15. новембар 2021. године

Нови распоред - 8.9.2021.

Поштоване колеге, у менију Распореди налази се нови распоред који важи од 1.9.2022. године. 

 

Конкурс - стипендије

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ УЧЕНИЧКИХ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ

Објављено 1. септембра 2021.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписaло је  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ УЧЕНИЧКИХ КРЕДИТА И СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ.

Право да се пријаве на Конкурс за доделу ученичких стипендија, имају ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија, а који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије  се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије, који стално постижу одличан успех у учењу и владању, и чији родитељ или старатељ има пребивалиште на територији Републике Србије.

На конкурс за доделу ученичких стипендија могу се пријавити ученици I разреда средње школе који су у свим разредима од V до VIII разреда основне школе постигли одличан општи успех (од 4,50 до 5), односно ученици од II до IV разреда средње школе који су у свим претходно завршеним разредима  средње школе постигли одличан општи успех (од 4,50 до 5).

Ученици из осетљивих друштвених група (ученици без родитељског старања, из једнородитељске породице, припадници ромске националне мањине, ученици са инвалидитетом, ученици са хроничним болестима, ученици чији су родитељи нестали или су киднаповани на територији Косова и Метохије и на територији република бивше СФРЈ, избеглице и расељени ученици, повратници по споразуму о реадмисији и депортовани ученици) имају право да поднесу захтев да се посебно рангирају у оквиру наменски опредељеног броја, применом блажих критеријума.

Ученици корисници стипендије од прошле године пријаву за продужетак стипендије могу узети у педагошко-психолошкој служби.

Рок за пријављивање на конкурс је од 1. до 30. септембра 2021. године. Детаљније о условима конкурса можете погледати овде:

http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2021/07/KOnkurs-stipendije-ucenici-srednje-skole-2021-2022.pdf

Обрасци (заједно с упутствима о прибављању потребних докумената и подношењу пријава на конкурс) посебно су штампани у виду брошуре УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ И КРЕДИТИ 2021/2022.
Ученик који је био корисник ученичке стипендије за школску
2020/2021. годину преко школе добија образац – ПРИЈАВА ЗА
КОРИШЋЕЊЕ УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ (Образац 1а) – којим пријављује
своје учешће на конкурсу за школску 2021/2022, уз подношење осталих
докумената наведених у Конкурсу

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 120 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme