Међународни дан планете Земље (22.4.2016.)

   Међународни дан планете Земље обележен је  данас и у нашој школи. Овај дан обележава се са циљем упозорења на опасности које прете животу на земљи, екосистемима и урбаним зонама, услед развоја индустрије, повећања потрошње енергије, глобалног загревања и климатских промена. У школи у оквиру пројекта Наши пројекти – наша истраживања је реализована радионица за ученике посвећена  очувању окружења и зеленој градњи а током месеца априла спроведено је истраживања у три средње школе о климатским променама. Важан део пројекта је истраживање које реализовано анкетирањем ученика одељења Г11, Г21, Г31 Техничке школе, Гимназије Вук Караџић одељења II4 II5 и Средње школе Свети Сава, одељења I3, I I1, II2. Укупно је анкетирано 197 ученика.

   Циљ истраживања је утврђивање нивоа познавања и разумевања појмова везаних за климатске промене, као и сагледавање ставова младих о овом значајном проблему и његовим могућим последицама. Циљ истраживања није био само добити податке о њиховом схватању климатских промена већ и подстаћи их на деловање у својим школама и локалној средини. Већина ученика (63,45%) је истакла климатске промене као последицу човековог неодговорног понашања према природи. Да треба уложити средства у бољу изолацију зграда и зелену градњу јер се тиме постиже уштеда у енергији и смањује се емисија СО2 у атмосферу истиче 172 ученика или 87,3%.

Цео пројекат, радионицу и истраживање ја осмислила и реализовала Вера Милићевић наставник грађевинске групе предмета у сарадњи са наставником екологије Јанковић Милорадом.

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 73 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme