Професори машинског актива на Сајму технике

Овогодишњи, 63. Међународни сајам технике и техничких достигнућа чији је слоган „Време је за нове технологије“, окупио је више од 600 домаћих и страних излагача и других учесника из више од 30 земаља. Ова манифестација, која има традицију дугу две деценије,  била је прилика да се кроз дигиталне технологије промовише концепт Индустрија 4.0, који се, иначе, примењује у 37 земаља у свету.

Србија полагано упловљава у четврту технолошку револуцију, тако рећи без ветра у једра. Исход пловидбе још нијепознат, Хтела не хтела, неће је мимоићи високотехнолошки цунами што је увелико запљускује.

Место и улога образовања у Србији у контексту Четврте технолошке револуције која изкорена мења досадашњи начин рада и функционисања глобалног друштва,  основна је тема машинског актива– будућност која се не сме пропустити,

Наслућујући изазове долазећег „технолошког преврата“, који је 2011. године у Немачкој дефинисан као Индустрија 4.0, професори машинског актива поручују да Србија и наша школа не смеју да остану по страни тих процеса, ако желе да заузму своје место у глобалном ланцу вредности. Њихова основна порука је да су наука и образовање кључ развоја Србије. Професори машинци сада имају визију  у ком правцу треба усмерити домаћео бразовање и машинску струку да би се отворио пут убрзаном технолошком развоју земље.

Извештај са сајма припремио руководилац актива Душан Тијанић.

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme