Обавештење за ученике

Драги ученици,

Као прво, надамо се да сте сви добро и здрави, као и ваше породице?

Верујемо се да у овим ванредним околностима поступате одговорно и савесно! Тренутак у коме се сада налазите ви и ваши родитељи, али и сви ми је велика непознаница за све.

Да ли треба да вас подсећамо превентивне здравствене мере.Тиме што их се придржавате штитите не само себе и своје здравље већ и ваше најближе. Ипак да вас подсетимо...

https://youtu.be/1cPg6c4EHAg

            У току трајања наставе на даљину отвараћемо различите теме, о учењу, мотивацији, организовању слободног времена, оцењивању и напредовања у учењу у ванредним оконостима, преко одељењских мејлова и ваших одељењских старешина.

ХВАЛА, што сте веома брзо одговорили на google упитник о степену задовољства наставом на даљину. Ваше сугестије су нам веома значајне за даљи наставни рад, али имајте у виду да школа и наставници морају да прате захтеве Министарства просвете. Ускоро стижу обрађени резултати и настојаћемо да ваше иницијативе уважимо.

            У складу са анкетом где се залажете за један канал комуникације обавештавамо вас да

у ванредним околностима блог школеhttps://tehnickaloznica.wordpress.com/ које смо ми водиле, неће објављивати вести и чланке,већ вас и ваше родитеље усмеравамо на сајт школе http://www.tehnickalo.edu.rs/ које званично интернет гласило школе.

Наша школа је једина школа у Лозници изабрана да учествује у међународном истраживању ПИСА,а требало је да се пилот истраживање обави у априлу 2020. Истраживање се односи само на ученике првог разреда. Управо су обавестили да је учешће међународна обавеза, не одустаје се од истраживања, само ће се реализовати у складу са новонасталом ситуацијом. О свим активностима ученици првог разреда ће бити благовремено информисани.

Видели сте да смо на сајт поставили Интернет бонтон којi јеприпремила наставница Зорица Прокопић, а у складу са захтевом Министарства просвете, где се налаже да наставници и стручни сарадници посебну пажњу обрате на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, непримерени коментари и др.).

    Школа је у обавези да обавести ученика и родитеље  да ће непримерено понашање ученика утицати на оцену из владања на крају школске године (родитељима смо упутиле Писмо за родитеље 21.03.2020.).

    Потребно је да наставници и стручни сарадници подсете ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележе непримерена понашања, информишу родитеље и уклањају непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.

    Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

            Јасно вам да сва правила која важе у учионици важе и у онлајн настави.Присутност на настави се прати кроз ваше активности које достављате наставницима договореним каналима.

Желимо вам пуно успеха у настави на даљину.

Чувајте своје здравље и водите рачуна о свим заштитним мерама.

Желимо вам да у позитивном правцу реструктуирате своје слободно време.

СРЕЋНО!!!!!!!!                      

#ОстаниКодКуће  

Ваша педагошко-психолошка служба

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 65 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme