Награде од Француског института

Награде од Француског института

Ученици наше школе, заједно са својим професорима, били су веома успешни на последња два конкурса  Француског  института у Београду јер су освојили вредне награде. Конкурси су били везани за теме о обновљивим изворима енергије и очувању животне средине а резултати су објављени на линку:  http://www.institutfrancais.rs/srp/07c_1.html

У септембру 2014. oсвојили смо прву награду LAMAP 2014  ,у укупној категорији основних и средњих школа, и тиме стекли право да наш пројекат буде изложен у простору Француског института од 11.9. до 18.10.2014. као део научне изложбе под називом „Обновите своју енергију“. Цео текст пројекта за конкурс  био је објављен у Просветном прегледу, септембар 2014 (бр. 902) у делу Педагошка пракса (аутор, професор Вера Милићевић). Француски институт је наше макете изложио и на Фестивалу науке у Београду, децембар 2014 у СКЦ-у. Све активности су приказане у презентацији:

http://www.slideshare.net/VeraMilievi/obnovljive-energije-konkurs

У септембру 2015. освојили смо специјално признање за оригиналност предложених модела изградње прилагођених глобалном загревању. Тема конкурса је била „Осмислите данас сутрашњи свет“. Самој додели награда велику част је својим присуством и обраћањем указала госпођа Кристин Моро, амбасадор Француске у Србији. У пројекту су учествовали ученици грађевинске и електро струке са својим професорима: Вера Милићевић, Љиљана Полић, Зоран Марковић, Весна Ковачевић и Горан Живанчевић.

 

Свети Сава - школска слава



ао и сваке године, тако смо и овог 27. јануара обележили школски славу - Светог Саву. Након ломљења славског колача и молитве организован је културно - уметнички програм који су приредили ученици наше школе.

    Свечаност је почела химном након које је изведен рецитал о Светом Сави, његовом животу и раду. У рециталу су учествовали ученици првог и другог разреда које је припремила професорка Живана Никић.

   Публика коју су чинили професори и уважени гости се затим забавила и насмејала уз представу "Покондирена тиква" коју су припремили ученици четвртог разреда и професорка Гордана Ђокић Љубичић.

   За мало живљу атмосферу побринуле су се ученице трећег и четвртог разреда које су одиграле брејк денс и савремен фолклор. За кореографију је била задужена професорка Драгослава Тишма. 

   Поред тога чули смо и песму "Опрости ми што те волим" коју су отпевали и одсвирали ученици трећег и четвртог разреда.

Dan škole

Ove godine 6. novembra obeležili smo Dan škole i 103. godinu rada škole.
Ovaj dan ulepšali i uveličali su naši dragi gosti, profesori i svi zaposleni koji su uvek dobrodošli.

Za dobro raspoloženje bili su zaduženi učenici naše škole koji su pripremili bogat kulturno - umetnički, istorijski i zabavni program.

Čuli smo recital povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata koji su pripremile profesorke Dijana Tripković i Gordana Đokić Ljubičić, kao i muzički program u organizaciji profesora Dobrivoja Jevtića.

Povodom 150 godina od rođenja Branislava Nušića izvedena je predstava "Sumnjivo lice" za čije izvođenje je zaslužna profesorka Gordana Đokić Ljubičić.

Za kraj programa nastupila je plesna sekcija pod vođstvom profesorke Dragoslave Tišme.

Goste je dalje zabavljala naša poznata grupa "Vožd".

Dan zdrave hrane

Projektna aktivnost

Dan zdrave hrane 16. oktobar

World Food Day

Tema:

Problematika zdrave ishrane

Četvrtak 16.10.2014.

Odeljenja:

E11 - 7 čas (13:20)

M21 - 2 čas (15:00)

Učenički projekti - Raspevana Loznica

U saradnji sa Omladinskim centrom Loznice učenici škole sa nastavnicima Ljiljanom Polić i Janković Miloradom su realizovali projekat Raspevana Loznica, povodom obeležavanja Dana životne sredine postavljanjem kućice za ptice u školskom parku.

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 154 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme