Награде од Француског института

Награде од Француског института

Ученици наше школе, заједно са својим професорима, били су веома успешни на последња два конкурса  Француског  института у Београду јер су освојили вредне награде. Конкурси су били везани за теме о обновљивим изворима енергије и очувању животне средине а резултати су објављени на линку:  http://www.institutfrancais.rs/srp/07c_1.html

У септембру 2014. oсвојили смо прву награду LAMAP 2014  ,у укупној категорији основних и средњих школа, и тиме стекли право да наш пројекат буде изложен у простору Француског института од 11.9. до 18.10.2014. као део научне изложбе под називом „Обновите своју енергију“. Цео текст пројекта за конкурс  био је објављен у Просветном прегледу, септембар 2014 (бр. 902) у делу Педагошка пракса (аутор, професор Вера Милићевић). Француски институт је наше макете изложио и на Фестивалу науке у Београду, децембар 2014 у СКЦ-у. Све активности су приказане у презентацији:

http://www.slideshare.net/VeraMilievi/obnovljive-energije-konkurs

У септембру 2015. освојили смо специјално признање за оригиналност предложених модела изградње прилагођених глобалном загревању. Тема конкурса је била „Осмислите данас сутрашњи свет“. Самој додели награда велику част је својим присуством и обраћањем указала госпођа Кристин Моро, амбасадор Француске у Србији. У пројекту су учествовали ученици грађевинске и електро струке са својим професорима: Вера Милићевић, Љиљана Полић, Зоран Марковић, Весна Ковачевић и Горан Живанчевић.

 

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme