Подручје рада електротехнике

Подручје рада електротехника

У нашој школи ученици могу да се образују за:

  • електротехничара рачунара
  • електротехничара енергетике
  • електротехничара електромоторних погона
  • електротехничара аутоматике
  • електромеханичара за машине и опрему
  • електромеханичара за термичке и расхладне уређаје
  • аутоелектричара
  • електромонтера мрежа и постројења
  • електроинсталатера

 

План образовно-васпитног рада за област рада електротехника...

 

Настава и лабораторијске вежбе из стручних предмета организује се у лабораторијама за електрична мерења, електронику и електричне машине, као и у рачунарском кабинету.

Школа има две електро-радионице у којој се ораганизује практична настава за разне профиле трогодишњег образовања.

Остварена је добра сарадња са предузећима и фирмама у Лозници, у којима се организује практична и блок настава за наше ученике.

За реализацију наставе из стручних предмета ангажовано је 14 наставника, који имају одговарајући степен и врсту школске спреме.

Школа врши и преквалификацију и доквалификацију, ванредно школовање ученика старијих од 17 година у подручју рада електротехника.

 

Успеси

Захваљујући талентованим  и мотивисаним ученицима и њиховим професорима, остварени су запажени резултати на регионалним и републичким такмичењима, по чему је наша школа годинама препознатљива. Награде  и успеси на регионалним и републичким такмичењима из основа електротехнике И и ИИ, електронике, енергетске електронике и програмирања, као и на Републичкој смотри талената и Истраживачкој станици Петница  су уобичајни готово сваке године и веома смо поносни због тога. Награде су нам донели: Бранко Томић, Милан Станковић,  Томо Ненадовић, Ведран  Продановић, Данијела Врачевић, Новица Нинић, Синиша Товиловић, Немања Обрадовић, Славен Станишић, Предраг Стевановић, Бранко Лукић, Марија Ђурковић, Цветко Јовановић,  Јасмина Ибраимовић, Јелена Андрић, Младен Крстић, Ђорђе Којић,  Горан Филиповић, Стефан Пантелић, Ђорђе Новаковић, Никола Митровић, Дарко Петрушић, Стефан Крсмановић...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наши ученици који се образују за трогодишње профиле учествују на такмичењима на којима се оцењују знања и вештине за електромеханичаре за расхладне и термичке уређаје и аутоелектричаре. Прошле године Милан Мишић и Ненад Ђурић су нас обрадовали освојеним пехаром за друго место  у Републици за нашу школу  у такмичењу аутоелектричара.

Иако смо мала школа, са скромним материјалним могућностима,  трудимо се да афирмишемо и ценимо рад и истраживачки дух код наших ученика, што даје видљиве резултате, па нам је Министарство просвете и Заједница електротехничких школа Србије поверила организацију Регионалног (2007. г.), а затим и Републичког (2008. г.) такмичења из електротехнике.

То су били значајни  догађаји за нашу школу и  Лозницу, која је тих дана угостила велики број ученика, просветних радника, представника Министарства, факултета, издавачких кућа... Захваљујући ангажовању свих наставника, ученика и Града  показали смо се као изврсни организатори и предусретљиви и дружељубиви домаћини.

Секције и слободне активности

Вредни и за струку талентовани ученици желе да прошире и практично реализују теоретска знања, да размењују искуства и сазнања о савременим достигнућима, да се друже. Зато у Школи раде електроничка и рачунарска секција, које су учествовале и у припреми и реализацији овог материјала.

Наши бивши ђаци

Ми који сада радимо и образујемо се у Техничкој школи са поносом се присећамо претходних генерација. То су сада зрели, одговорни људи, успешни у свом послу. Има врсних мајстора, приватних предузетника који руководе властитим предузећима, инжењера запослених у великим компанијама и јавним предузећима, универзитетских радника. Они су угледни Лозничани и становници других градова у Србији. Неки од њих су своје животе и каријере наставили у Европи и на разним континентима, али са љубављу мисле на свој град и пријатеље из младости.

 

 

 

Посетиоци сајта

Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова

Copyright 2011 Tehnička Škola Loznica. Sva prava zadržana. Sajt postavili David, Ivan i Stefan. Godina: 2010/2011.
Designed by IT Extreme