Прослава Дана школе 2024/25.

У понедељак 06. новембра 2023. године, прославили смо 112. по реду Дан школе. Програм смо посветили колегиници Биљани Биљи Марковић, у знак сећања на све лепе тренутке, које смо заједно провели, али и оне тешке, које смо тимски превазилазили.

Програм је био инспирисан поезијом Десанке Максимовић, а тридесетогодишњица њене смрти била је повод да се присетимо вредности о којима је певала и оживимо љубав која се крила у свакој њеној речи. Драмски део је био посвећен савременом тренутку, вредностима које сада живимо док нам се из прошлости обратила сама поетеса. Из дворишта своје школе, наводећи како природа и поезија не могу једно без другог. Драги лик песникиње оживели смо песмама „Стрепња“, „Ко хоће да доживи чудо“, „Не бој се“, „Крвава бајка“, „Балканац“ и „За седам гладних година“. Романтичне стихове оплеменили смо звуком гитаре. 

Завршни део програма употпонио је фолклор, који нас је још једном подсетио на традиционалне вредности. Захвалност свим учесницима програма, најпре деци – учесницима програма, посебно члановима дечјег црквеног хора и њиховом ментору, проф. Јелени Степанов, који су прихватили позив да, као гости, оплемене наш програм, потом и колегиницама Марији Враголић, КУД „Караџић“ које нам је уступило ношње, компанији „Бонапарта текс“ која је деци одштампала мајице, колегама Зорици Прокопић, Антонини Пантелић и Милијани Сакић, али и свим колегама који су имали разумевања за ђаке док су одлазили на пробе и на било који други начин дали свој допринос.

На крају Свечане академије, завршну реч је имао директор наше школе поводом доделе скромних награда нашим драгим колегама који су отишли у заслужену пензију.

Преносимо вам делић атмосфере са нашег Дана школе: